Verwarrende+communicatie+rondom+antibioticagebruik
Nieuws

Verwarrende communicatie rondom antibioticagebruik

LTO Nederland is teleurgesteld in de verwarrende communicatie wat betreft het antibioticagebruik van kalverhouders.

Vorige week hebben kalverhouders in de categorie ‘veel gebruikers’ een brief gekregen van SKV. Deze brief is naar een grote groep kalverhouders gestuurd. Vervolgens is een brief gestuurd waarin staat dat de berekening van de dierdagdoseringen verkeerd is uitgevoerd waardoor SKV niet zeker weet of de brief terecht verstuurd is en kalverhouders derhalve voorlopig geen actie hoeven te ondernemen.

De berekening van de dierdagdoseringen was gebaseerd op het gebruik tot en met december 2017. Deze brief had al eerder verstuurd moeten worden maar omdat enerzijds de rekenmethodiek veranderd is en anderzijds de invoer in InfoKalf niet altijd correct is gebeurd, heeft de brief langer op zich laten wachten.

De dierdagdoseringen bleken echter niet overal juist te zijn berekend. Het antibioticadossier is een belangrijk onderwerp waarbij het jammer is dat er verwarring ontstaat, vindt Piet Wisse namens de vakgroep. In augustus stuurt SKV een nieuwe brief naar kalverhouders. Hierin worden de antibioticagegevens tot en met 30 juni 2018 meegenomen en wordt de juiste rekenmethodiek toegepast. Kalverhouders die dan in de categorie ‘veel gebruikers’ vallen zullen aan extra voorschriften moeten voldoen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer