Minister%3A+oprechte+interesse%2C+maar+nog+geen+oplossing
Nieuws

Minister: oprechte interesse, maar nog geen oplossing

Woensdagmiddag 18 november hebben drie vrije kalverhouders een video-overleg gehad met minister Schouten en drie ambtenaren van haar ministerie. Insteek van het overleg was het schetsen van de huidige penibele situatie op de bedrijven en het bespreken van een mogelijke financiële tegemoetkoming vanuit de overheid.

Het gesprek stond onder leiding van LTO-vakgroepvoorzitter Wim Thus. De drie kalverhouders (Richard Beenen, Trees Blom en Hans Luijerink) gaven aan dat de spaargelden op hun bedrijven op raken, de uitgaven geminimaliseerd worden maar desondanks de voerschulden hard blijven oplopen. Daarbij wordt het afsluiten van extra bankfinancieringen om de nodige liquiditeit te behouden steeds moeilijker en maken versnelde en hogere aflossingen de bedrijven vleugellam. Toekomstig investeren in duurzaamheid zal als gevolg van de crisis zonder overheidssteun niet mogelijk zijn, vrezen de kalverhouders.

De deelnemers aan het video-overleg geven aan dat minister Schouten oprecht geïnteresseerd en betrokken was in de huidige situatie op de kalverbedrijven. Over de mogelijkheid tot een financiële tegemoetkoming geeft ze aan bereid te zijn te helpen bij het zoeken naar mogelijkheden. Die mogelijke ondersteuning moet wel binnen de bestaande regelingen liggen. Politieke ruimte om buiten de bestaande regelingen te zoeken naar oplossingen is volgens haar zeer beperkt.

De deelnemende kalverhouders zijn tevreden over het verloop van het gesprek met de minister. De komende week worden door de beleidsmakers van LNV met LTO Nederland de mogelijkheden verder verkend. De deelnemers aan het gesprek hopen dat binnen LNV het constructieve gevoel van het gesprek vasthouden wordt en gebruikt voor de verdere verkenning.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    22° / 11°
    20 %
  • Maandag
    20° / 11°
    45 %
  • Dinsdag
    23° / 11°
    20 %
Meer weer