Gastbedrijven+gezocht+voor+netwerk+kalveropfok+
Nieuws

Gastbedrijven gezocht voor netwerk kalveropfok

Na een succesvolle pilot in de Gelderse Vallei, gaat LTO Nederland samen met de zuivelorganisaties kennisnetwerken organiseren over de opfok van kalveren. Geïnteresseerde kalverhouders die deel willen nemen aan zo'n netwerk met melkveehouders kunnen zich aanmelden.

De opvang van jonge kalveren is zowel voor melkveehouders als kalverhouders een prominent aandachtspunt. Gezonde kalveren zijn in ieders belang. Hoe gezonder de kalveren, hoe beter het rendement als melkkoe of als vleeskalf.

Door middel van het organiseren van twee bijeenkomsten, één waarbij het netwerk op bezoek gaat bij een melkveehouder en het tweede bezoek bij een kalverhouder, zal er veel aandacht zijn om te leren en te ervaren hoe het is op het bedrijf uit een andere sector. De bijeenkomsten zullen verspreid over heel Nederland plaatsvinden in regionale netwerken.

Voor deze regionale bijeenkomsten is LTO Nederland op zoek naar kalverhouders die enthousiast zijn over dit gezamenlijke project en hierin willen participeren door hun bedrijf open te stellen voor een netwerk in de buurt.

Bent u kalverhouder en geïnteresseerd in het verbeteren van de opfok en bereid uw staldeuren te openen voor maximaal 20 collega’s? Meld u dan nu aan via fsvisscher@kalverhouderij.nl. Opgeven als gastbedrijf kan tot uiterlijk dinsdag 2 augustus. Voor beschermende overkleding voor alle gasten wordt gezorgd en onkostenvergoeding is beschikbaar. Er wordt gestreefd naar een goede spreiding door het hele land. Uiterlijk 26 augustus hoort u of u geselecteerd bent als gastbedrijf.

In ruil voor uw participatie mag u gratis deelnemen aan het kennisnetwerk, krijgt u via interessante sprekers de nieuwste inzichten op het gebied van diergezondheid te horen en hoort u van collega's (melkvee- en kalverhouders) hoe zij omgaan met de opfok van kalveren.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer