Starters+en+nuka%27s+goedkoper+vanwege+blauwtong
Nieuws

Starters en nuka's goedkoper vanwege blauwtong

Vanwege blauwtong is er geen export van starters en jonge kalveren wat druk op de prijzen geeft. Starters zijn daarom gemiddeld 5 euro goedkoper geworden. Prijzen liggen tussen de 405 en 410 euro per stuk. Van de andere kant is het aanbod klein, bij een zeer goede binnenlandse vraag. Dit betekent dat de notering niet heel ver wegzakt. Vanuit overheidswege wordt er hard gewerkt om de blauwtongbesmettingen in beeld te krijgen. Vanaf daar kan er gewerkt worden aan de juiste protocollen voor export.

Vanwege dezelfde exportperikelen is ook de handel in jonge kalveren ontwricht. Samen met het ruime aanbod op markten en verzamelcentra, betekent dit lagere prijzen. Over de hele linie zijn de jonge kalveren deze week 10 euro per stuk goedkoper geworden.

De vleesprijs heeft weliswaar weinig last van de blauwtonguitbraken, maar de afzet van blank kalfsvlees houdt helaas niet over. Waar normaal gesproken de prijzen vanaf half augustus een stijgende lijn inzetten, is het prijsbeleid nu gericht op consolidatie van het huidige niveau.

Het dure kalfsvlees van het laatste jaar bevordert de afzet niet. Samen met de algehele inflatie, waar consumenten mee te maken hebben, lijkt de 5,67 euro per kg voorlopig het maximale wat slachterijen voor blank kalfsvlees kunnen bieden.

De rosékalveren blijven - voor levering komende week - gelijk in prijs. Het aanbod koeien is nog steeds groot, waardoor de vraag naar met name oud rosé beperkt is. Van de andere kant is er duidelijk zicht op een afname van het aanbod koeien waardoor een prijsconcessie bij de meeste marktpartijen niet aan de orde is. Jong rosé blijft op 4,90 euro per kg en oud rosé op 4,85 euro per kg.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    23° / 12°
    30 %
  • Woensdag
    19° / 15°
    90 %
  • Donderdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer