Nieuw+actieplan+stalbranden%3A+sectoren+aan+zet
Nieuws

Nieuw actieplan stalbranden: sectoren aan zet

In het vernieuwde actieplan Brandveilige Veestallen 2018-2022 wordt elke dierlijke sector zelf meer verantwoordelijk voor het uitwerken van brandveilige maatregelen.

Het actieplan is opgesteld door LTO Nederland, de Dierenbescherming, Verbond van Verzekeraars, POV en Brandweer Nederland en is een vervolg op het Actieplan Stalbranden 2012-2016. Alle betrokken partijen zijn zich ervan bewust dat de brandveiligheid van bestaande stallen moet verbeteren.

In het nieuwe actieplan wordt het accent gelegd op het verbeteren van de brandveiligheid in bestaande stallen. De varkens-, pluimvee- en kalversector hebben al een eerste stap gezet door elektrokeuringen op te nemen in hun ketenkwaliteitssystemen. Dat betekent dat voor het overgrote deel van deze bedrijven een periodieke elektrokeuring verplicht is.

Ook gaan de sectoren zich richten op bewustwording bij de achterban, registratie van oorzaken van stalbranden, innovaties om stalbranden tegen te gaan en communicatie. Daarnaast is het Ministerie van LNV op eigen initiatief aan het verkennen of het mogelijk is om aan bestaande stallen extra wettelijke eisen te stellen. De overheid verwacht de resultaten daarvan in het najaar van 2018.

Download hier het nieuwe Actieplan Stalbranden

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    24° / 11°
    20 %
  • Woensdag
    20° / 15°
    100 %
  • Donderdag
    19° / 13°
    75 %
Meer weer