Elke+vijf+jaar+keuring+elektrische+apparatuur+heeft+voorkeur
Nieuws

Elke vijf jaar keuring elektrische apparatuur heeft voorkeur

Kalverhouders vinden dat elke vijf jaar een grondige keuring van de elektrische apparatuur het meeste effect heeft bij het voorkomen van stalbranden.

Dat blijkt uit een peiling op deze site. 40 procent verkiest deze maatregel, boven andere maatregelen zoals het installeren van een sprinklerinstallatie (18%) of het maken van een technische ruimte met alle elektrische apparatuur die zestig minuten brandwerend is (17 procent).

Ook het vervangen van bestaand isolatiemateriaal door brandbestendig isolatiemateriaal met brandklasse A mag met 15 procent op redelijk wat steun rekenen. Dat geldt niet voor de aanwezigheid van brandblusapparatuur nabij de stal of afdeling. Deze maatregel kan op slechts 5 procent steun van de kalverhouders rekenen.

Per 1 januari 2018 dienen kalverhouders periodiek elke vijf jaar de elektrische installaties in de bedrijfsgebouwen te laten inspecteren. De eerste inspectie dient voor 1 januari 2019 met goed gevolg te zijn uitgevoerd, inclusief eventuele aanpassingen aan elektrische installaties.

Interpolis en Avéro stellen sinds begin dit jaar eveneens een vijfjaarlijkse keuring van de elektrische apparatuur verplicht. De keuring mag geschieden op basis van NTA 8220. Dit heeft voor veehouders het voordeel dat het uit gaat van het risico op een brand. Niet elk elektrisch onderdeel wordt bekeken maar vooral de onderdelen die risico’s op brand met zich meebrengen. Hierdoor veranderen de kosten van een keuring nauwelijks met de huidige agro-elektrokeuring.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    22° / 13°
    70 %
  • Donderdag
    21° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    19° / 13°
    70 %
Meer weer