Nieuwe+stal+klaar+voor+%26eacute%3B%26eacute%3Bn+ster
Nieuws

Nieuwe stal klaar voor één ster

De nieuwe opfokstal van de familie Beenen in Holthone (Ov) voldoet aan de eisen voor één ster van het Beter Leven-kenmerk.

Met de bouw van de nieuwe stal voor 540 dieren is het bedrijf gesloten (opfok en afmest) waardoor aan een belangrijke eis van de Dierenbescherming voldaan wordt. Daarnaast is de roostervloer voorzien van een rubbermat van Kraiburg. Het rubber is met wiggen vastgezet op de betonnen vloer.

De ondernemers hebben voor beton gekozen omdat ze de gladde afwerking hygiënischer vinden voor een opfokstal dan een houten rooster. Omdat ook het merendeel van de elfhonderd afmestrosés op een rubber toplaag staan, is het gehele bedrijf klaar voor het Beter Leven-kenmerk, mits het aantal kalveren per hok wordt aangepast aan de eisen van Beter Leven.

Onder de ligplaats van de jonge kalveren ligt een circuit (twee leidingen) met vloerverwarming zodat de dieren na aankomst comfortabel opgevangen worden.

De stal voldoet ook ruim aan de eisen van de Dierenbescherming wat betreft daglicht. Minimaal 2 procent van vloeroppervlak moet voor de inlaat van daglicht gereserveerd worden. De familie Beenen heeft aan beide zijden van de stal een lichtinlaat van ongeveer 80 centimeter. Aan de oostkant is de inlaat voorzien van gewoon glas zodat de kalverhouders naar buiten kunnen kijken en passanten naar binnen. De westkant van de stal beschikt over diffuus glas waardoor de instraling van de zon beperkt wordt.

Tijdens de drukbezochte open dag, die vandaag gehouden werd, waren de reacties zeer positief, zegt Richard Beenen. “We hebben veel complimenten gehad. Zowel van kalverhouders, melkveehouders als van buurtgenoten.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    19° / 13°
    50 %
  • Zondag
    21° / 11°
    30 %
  • Maandag
    19° / 10°
    20 %
Meer weer