Deelname+Vitaal+Kalf+indienen+tussen+1+maart+en+30+april
Nieuws

Deelname Vitaal Kalf indienen tussen 1 maart en 30 april

Kalverhouders kunnen in de periode van 1 maart tot en met 30 april 2017 een aanvraag indienen bij RVO.nl voor een subsidie voor de dekking van de deelnamekosten aan het nieuwe kwaliteitssysteem Vitaal Kalf.

Tot aan de datum van 1 maart hoeven kalverhouders niets te ondernemen. De LTO-vakgroep Kalverhouderij is op dit moment - samen met de andere partners in SBK - druk bezig om de regeling bij de overheid erkend te krijgen. In de loop van februari zal het zover zijn. In vakblad De Kalverhouder - dat in februari verschijnt - zal meer praktische informatie staan over het indienen van de aanvraag.

Daarnaast organiseren VVK en LTO in maart vier regionale bijeenkomsten waarin wordt uitgelegd hoe de regeling in elkaar steekt. VVK- en LTO-leden ontvangen hiervoor nog een uitnodiging.

In het nieuwe kwaliteitssysteem Vitaal Kalf – dat IKB Vleeskalveren gaat vervangen – komen enkele extra regelingen, waaronder het Kalfvolgsysteem waarmee de gegevensuitwisseling tussen melkveehouderij en kalverhouderij geregeld wordt.

Met het nieuwe kwaliteitssysteem is het mogelijk om een deel van de door de overheid toegezegde jaarlijkse cheque van 10 miljoen op de kalverbedrijven te laten landen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    25° / 10°
    20 %
  • Maandag
    23° / 13°
    30 %
  • Dinsdag
    23° / 14°
    70 %
Meer weer