LTO%3A+geen+verhoging+verwerkingspercentages
Nieuws

LTO: geen verhoging verwerkingspercentages

LTO Nederland is tegen verhoging van de verwerkingspercentages voor dierlijke mest in 2017. De mestverwerkingscapaciteit is in alle regio’s nog onvoldoende om meer mest te verwerken, stelt de organisatie.

LTO erkent dat voor het bereiken van evenwicht op de mestmarkt in de toekomst iets hogere verwerkingspercentages nodig zijn. Op die manier zorgt mestverwerking ervoor dat de druk op de binnenlandse mestmarkt verdwijnt. Voor 2017 is het echter nog te vroeg om de mestverwerkingspercentages te verhogen.

In alle regio’s is er nog behoefte aan meer mestverwerkingscapaciteit en het verder opwerken van meststoffen. Hogere verwerkingspercentages leiden tot verplichtingen die boeren niet kunnen laten uitvoeren. LTO stelt dat overheden beter moeten meewerken bij het ontwikkelen van mestverwerkingslocaties.

Vanaf 1 januari 2014 is een veehouder met een fosfaatoverschot op zijn bedrijf verplicht een percentage van die mest te verwerken. Op dit moment wordt er door de Commissie Deskundigen Meststoffenwet (CDM) gerekend aan de verwerkingspercentages om in 2017 tot een evenwicht te komen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    22° / 12°
    50 %
  • Zondag
    20° / 11°
    60 %
  • Maandag
    20° / 11°
    50 %
Meer weer