%26lsquo%3BAandeel+brok+gaat+naar+400+kg+per+kalf%26rsquo%3B
Nieuws

‘Aandeel brok gaat naar 400 kg per kalf’

Over enkele jaren geven kalverhouders hun dieren meer dan 400 kg ruwvoerbrokken per kalf, stellen de gebroeders Koop en Johannes Fuite van mengvoerbedrijf Gebr. Fuite.

Omdat er dan beduidend minder melk gevoerd wordt, komt het systeem van vloeibaar voeren op het kalverdedrijf in een ander daglicht te staan.

Wei blijft de komende jaren duur. Het is nu weliswaar goedkoop, evenals melkpoeder, maar het product blijft volgens de broers concurreren met de humane foodmarkt. Wei zal daardoor altijd relatief duur blijven. 

Het streven van de familie Fuite is het maximaliseren van de brokgift zodat optimaal van goedkope plantaardige eiwit gebruik gemaakt kan worden. “Wanneer je de brokgift maximaliseert, met behoud van de vleeskwaliteit, maak je voor de lange termijn op de goedkoopste manier kalfsvlees.” De broers verwachten dat de brokgift naar 400 kg of meer per kalf gaat.

Meer over het voeren van vloeibaar voer leest u in een reportage over de Liprovit fabriek van de familie Fuite, zaterdag 17 oktober in vakblad De Kalverhouder.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    22° / 11°
    20 %
  • Maandag
    20° / 11°
    45 %
  • Dinsdag
    23° / 11°
    20 %
Meer weer